Snabb resumé av dagarna som gått. (sen senaste inlägget)

  • Fiskat med Maja och Mathilda och jag håvade in fetaste fisken, igen.
  • Promemerat med Mathilda till Kyrkbyn. Käkade en hamburge- respektive kebabtallrik, såg en full(?)/diabetes sjuk gubbe ramla och inte komma upp igen (det var inte roligt och vi skrattade inte). Gick sedan hem igen. Sammanlagt 1.5 mil.
  • Ridit Pernillas unghäst. Mycket gång och seg och mycket extremt rädd för allt. Men det var kul och jag ska rida honom igen!
  • Linnéa har fyllt 18! GRATTIS LINNÈA!!! <3 Det blir 18 års fest på lördag.
  • Carry har slutat ätit sin medicin och haft rodeo i hagen, inte bra.
  • (idag) Cyklat tlil Kajsa, sen cyklat vidare till Långsjön, solat och förfrysit fötterna i det iskalla vattnet, cyklat hem till Kajsa igen (på vägen fixade vi även jobb, duktigt), ätit pankakstårta och sedan cyklat hem igen. Sammanlagt 4 mil. 4 mil på cykel + otränad tjej + icke borträknat luftmotstånd gånger 1000 = trött tjej med träningsverk imorgon.

Nyss tvingade även Mathilda med mig ut på en promenad. Så, hej död tjej imorgon!

 


med metspöna i högsta hugg

Drog ner till sjön på kvällskvisten för en fisketur med bästa grannarna Mathilda och Maja. Det slutade med 2 finfina fiskar (jag fick den största, såklart), spindel i bh:n, nästan överkörda av fiskekroken och hesa halsar. En fantastiskt rolig kväll helt enkelt!! Man kan nästan tro att det är sommar på rikitgt nu!  

skön lovdag

Tog mig en välförtjänt sovmorgon idag! Sen la jag mig på verandan iförd bikini och insmörjd med olja, måste ju underhålla brännan nu. Där låg jag i ca 5 timmar ( men vart jag nå brunare för det? typ inte..) och läste ca 200 sidor ur min bok, nästan utläst alltså. Mot eftermiddagen bestämde jag mig för att göra lite nytta och reste mig faktiskt upp från mitt sköna liggande läge och busade med lillebror Sebastian 1 timme på studsmattan, mockade skit ur lilla hagen (3 överfulla kärror vart det, sjukt hur två hästar kan skita så mycket på typ bara 2 veckor.. nu har jag bara stora hagen kvar där dom gått ett år, så jag gissar att det blir en sisodär 50 kärror eller liknande. fyfan.), fixade stallet, borstade igenom båda hästarna rejält så nu är dom i alla fall lite rena.. sedan tog jag mig en liten springtur på 20 min innan jag satte mig framför tvn och käkade kebabrulle, underbart gott! 

Den här dagen kan sammanfattas som en typisk, skön lovdag och det känns underbart bra! Synd bara att det fortfarande är april och alltså bara påsklov.. men om 7 veckor då jäklar är det minsann SOMMARLOV! och om typ 9 veckor är det p&l!!! längtar sjukt mycket!!
Haha sjukt tråkigt inlägg det här vart, men skön dag i alla fall!!

påskgodis

Började andra dagen på lovet med att springa runt i trädgården och leta efter påskägg!! Så nu till frukost har jag ätit goooodis. Det är en bra start på dagen känner jag och speciellt när vi ska till mormor sen och käka påskmiddag och anatgligen bli övergödda med godis där också. Fint! Får väll kompensera det hela med en springtur senare.. Fast så mycket av kompensation blir det väll egentligen inte, då lär jag springa i timmar.. Meen nu ska jag ta en godisbit till innan jag beger mig ut i stallet och sedan vidare hem till mormor. GLAD PÅSK!!!!!

grillchill

Kvällen hos Kajsa var extremt trevlig med extremt god mat och extremt trevliga vänner!! Moppefärden hem var däremot extremt mycket mindre trevlig. För det första så orkar den typ bara gå i 20 km/h i minsta lilla uppförsbacke och för det andra ser jag inte ett piss när det är mörkt ute, har ca 10m upplyst väg framför mig. livsfarligt. Det tredje är att det är sjukt mörkt ute och jag är sjukt rädd för att det ska komma någon ur skogen och hoppa på mig och typ mörda mig eller liknande. Och det blir inte bättre när jag tänker på att jag inte har någon chans att dra ifrån den personen med moppen för den är så inn-i-helvetes seg och långsam.. Meen, jag kom hem i ett stycke som tur va, den här gången.. heh.

påsklov!! och hästliv

NU, ätnligen, är det PÅSKLOV. Och det inleds som vanligt med en sovmorgon? nej, inte för mig. Jag har varit uppe med tuppen som kuckelikuar klockan 7. och varför? Jag ville inte sova.. hur wierd är inte det.. Men aja, jag har haft en finfin morgon med frukost i sängen och sex and the city, så överdrivet mycket bättre morgon kan det väll inte bli? Men eftermiddagen blir ännu bättre då jag om ett tag ska bege mig hem till Kajsa och sedan grilla lite med några vänner! Det blir myys.

Jag har även hunnit med att fundera lite över livet och framtiden osv. och jag tror att jag kanske ska satsa fullt ut på hästar och ridningen och läsa hippologutbildningen nere på Flyinge efter gymnasiet. Det har jag funderat över ganska mycket nu på slutet. Men igår, efter min dressyrträning för Göran Liljestam, då tror jag nästan att jag bestämde mig för det. Hans kommentar: "Du börjar bli en väldigt bra ryttare och du har jätte bra känsla. Du har kommit över den där tröskeln nu när allting bara går frammåt och blir bättre och bättre". Då insåg jag att jag kanske har en liten talang för det där med ridning, och kan nog med en hel del träning bli en väldigt bra ryttare. Så varför ska jag inte satsa på min passion här i livet när jag har duktiga personer bakom mig som säger samma sak som Göran, att jag börjar bli en väldigt duktig ryttare. Därför tänker jag chansa och se hur långt ridningen kan ta mig. Vem vet, jag kanske är nästa kvinnliga versionen av Jan Brink om ett par år? Och varför sluta med det som gör mig lyckligast av allt i världen, hästar och ridningen, bara för att få ett "normalt" liv där jag kan göra exakt vad jag vill när jag vill och det enda jag behöver tänka på är mig själv när jag ändå bara kommer vara lycklig på utsidan? Ett väldigt korkat val vore väll det.
Så Hej hästnördstjejen, här kommer jag! och det med ett leénde på läpparna.



Det där kanske är jag på riktigt om ett par år, vem vet liksom? Jag kan i alla fall erkänna själv att jag är en mästare i paint!!



Och här har vi Surprice som jag red på för Göran igår eftersom min bäbis fortfarande är halt. För övrigt så red jag honom på KM i sommras och vann klassen för lektionshäst :)

nr. 1, finally

För den delen har jag glömt att skriva att den senaste tävlingen i falun vann jag och Carry LA:1 på 67%! Det är jag jävligt glad för!! <3 Den blå-gula rosetten var efterlängtad kan man väll säga.


Stolt tjej på bästa hästen i på tok förstora vinnartäcket!


Finaste bästa flickan någonsin. Älskar dig över allt annat Carry <3

.

Dagen idag har varit superbra (dock om man räknar bort feting fysikprovet), ända fram tills ridlektionen. Då väller känslorna upp och allt jag vill är att Carry ska bli frisk igen så jag får ha henne i mitt liv för alltid som tävlingskompis. Det är så fruktansvärt jobbigt när jag börjar inse att jag kanske aldrig kommer kunna tävla henne igen. Jag gör allt jag kan för att inte tänka på det men det är så in i helvete svårt! Jag vill inte ha någon annan än Caryy, det bara är så. Men jag ska låta de här 2 veckorna gå nu tills vi ska till veterinären igen och jag ska försöka göra det bästa utav det. Det blir bara värre av att gå runt och tänka på det hela tiden. Så jag ska försöka vara positiv och glad nu och låta tiden utvisa framtiden.



En bild från våran senaste tävling :)

heldag med Mathilda

Följde med bästa Mathilda på tävling, gymnasie dm, idag. Det gick som vanligt superbra och dom slutade på en 3:e plats med ca 67%!! GRATTIS GRATTIS MATHILDA OCH ANIARA! :D
Kändes dock lite surt att jag inte kunda vara med och tävla, men så är livet ibland.. Nu väntar i alla fall jag och kakan i ugnen på att Mathilda ska komma över och så ska vi titta på skräckfilm. Jag tror jag dör lite redan nu. Fy fan. Men det ska bli kuul jul!



Här har vi fina ekipaget!!
Ps. Jag copyade bilden från Mathildas blogg, hihi (och "hihi" är inte seriöst.). http://mathildalarssonn.blogg.se/

sötaste hästen, eller?

Fick i Carry medicinen med inte allt för mycket bråk. Och man undrar ju om det smakar bra? Jag låter bilden tala för sig själv.. Haha så grymt ful och samtidigt jätte söt. Älskade bäbis <3




goodis

Idag är det första gången som jag äter godis sedan nyår. Ganska duktigt om jag får säga det själv. Men nu tänker jag sluta med sådant fjanteri, jag tycker att jag är värd att få äta godis. Speciellt idag..... Men det känns lite bättre efter att jag gråtit ut mot mammas axel i alla fall. Men jag vet fortfarande inte vad jag ska göra.. Ska låta helgen gå och sedan får vi försöka komma på något. För jag kommer inte klara mig utan att ha nånting att göra om dagarna... Men nu ska jag försöka leva i nuet och gå ut och ha en ny brottningsmatch med Carry och försöka få i henne lite medicin. Det är alltid intressant och se hur det slutar för jag har inte jätte mycket att sätta emot när hon börjar bråka.. he he.

det här händer bara inte..

Var till veterinären med Carry igår för hon markerade fortfarande. Men under undersökningen visade det sig att det inte alls var höger fram som jag trodde utan vänster bak (tydligen väldigt lätt att blanda ihop höger fram-vänster bak och tvärtom..). Och det betyder att det kanske är hennes gamla hälta som är tillbaka.. och om det är det så är det ett tecken på att hon helt enkelt inte håller för den träning/tävlingsnivån jag vill vara på.. Och om det är så har jag nog ridit min sista tävling på henne.. Fan jag blir så förbannat jävla ledsen! Precis nu när det äntligen började gå bra! Men jag är mest ledsen över att hon då antagligen kommer bli promenadhäst eller liknande och att hon kommer tyna bort helt. Alla muskler kommer försvinna och hon kommer aldrig få visa upp sitt pigga, busiga och energiska sätt längre på tävlingsbanorna som jag vet att hon älskar, det hugger verkligen i hjärtat när jag tänker på det. Hon kommer bara gå och lulla runt och se ut som ett vrak.. Fy fan, tårarna bara sprutar när jag tänker på det, det är nog det absolut värsta som kan hända... Men det finns fortfarande en chans att det inte alls är den gamla skadan som är tillbaka utan att det bara är en tillfällig hälta som bara råkade bli på vänster bak. Jag hoppas innerligt att det är så!!! Så nu ska hon äta aniinflamatoriskt i 2 veckor sedan om 3 veckor ska vi tillbaka med henne till veterinären. Om hon fortfarande är halt då så vet jag seriöst inte vart jag tar vägen. Carry är mitt liv.

 

Åh, älskade underbara bästa vännen <3

Obra chokladbollar

Kom hem lite lagomt svettig och mysig från träningen för en stund sen. Som för övrigt gick helt okej, men det är inte lika kul att rida när jag inte kan rida min bäbis.. Men aja, sak samma, det jag ville ha sagt var att jag var/är otroligt sötsugen och tänkte göra lite mumsiga chokladbollar till desperate housewifes. När jag glad i hågen hade blandat ihop allt förutom kakaon så "-Mamma, vart är kakaon nånstans?? - Oj just ja, den är ju slut...." Så istället fick jag ha i nån äcklig daim-oboy pulver så det vart att smacka äckel-daim av hela skiten. Men skicklig som jag är så lyckades jag rädda det ändå med lite vanlig oboy och mycket vaniljsocker. Så nu är dom heltokejätligapågränsentillgoda. 
Nu ska jag invänta chokladbolls-ätandet och dh-tittandet med en dusch. Sen ska jag krypa till sängs och sova, läääänge, imorn bitti. Faaast :PppPPpPpP


våår och random inlägg

Har promenerat med Mathilda idag igen, vilket vi gjort nästan varje dag de senaste veckorna, duktiga tjejer! Och nej, jag vart inte alls rädd för den tutande lastbilen.. :) OCH jag övningskörde för första gången med transport idag! Måste säga själv att jag är en naturbegåvning på att backa med den, inte för att skryta eller något sådant. Heh. Jag körde självklart inte med älsklingen i transporten, vill ju inte offra hennes liv.. Tog acke istället :) Haha nej, dåligt skämt. Vill självklart inte offra ackes liv heller! Lilla gull-plutten. Men nästa gång, då ska jag se om jag vågar dra Carry. Måste ju börja öva, för om ett halvår har jag ju bestämt att jag ska dra iväg med henne själv på träningar osv. Scarryyy! Fast nej, det kommer gå bra.

För övrigt så markerar Carry på höger fram.......... Är antagligen bara en sträckning och hon är förhoppningsvis bra på onsdag då det har gått 8 dagar sedan jag märkte det. Om inte tror jag seriöst att jag tar livet av mig. När det äntligen börjar gå lite bra och tävlingssäsongen drar igång på riktigt, ja då ska hon gå och bli halt. Nej, livet är bra orättvist ibland.

En till för övrigt grej är att Karro och Sandra fyllde 18 i lördags!!!!! Grattis Grattis till er (i efterskott igen) :D<3
Bara 6 månader minus 5 dagar som jag fyller 18 nu. Och nej, jag längtar inte alls.

Btw, VÅREN ÄR HÄR NUUU!!!!! ä n t l i g e n
Btw2,
varför blir mina inlägg jämt så långa hur lite jag än försöker skriva? Jag vet ju själv hur sjukt drygt och tråkigt det är att läsa långa, ointressanta inlägg.. Får försöka bli lite bättre på det dära alltså!
Btw3, jag har inga intressanta bilder att lägga upp heller, så jag känner själv hur mina inlägg sjunker och sjunker på rolighets/intressant-skalan.
Btw4, jag kom på att jag har ju faktiskt lite bilder från Gambia som jag ännu inte lagt upp, så jag slänger upp en nu.

Ful jävel till fisk det där. Kan kanske vara därför den fått namnet ugly fish.. eller?
En sak är då säker, jag skulle inte vilja simma på samma ställe som den där.....( och nej, jag har ju absolut inte redan gjort det heller. . .)



Applåder till den stackaren som orkat plöjt igenom allt ovan.. haha

2009-04-10

2 år går fort, 2 år går fort när man har någon att älska och någon som ställer upp för en i alla väder.
För 2 år sedan gick du ur transporten och ut på gårdsplanen och du var MIN.
Varje dag har du varit min sol och lyft upp min vardag.
Även fast vissa dagar innehållit regn lyser solen alltid igenom de tjockaste regnmålnen.
Vi har fått kämpat och vi har mött flera hinder, men tillsammans är vi starka och klarar av allt.
Du betyder så ofantligt mycket för mig att inte ens ord räcker till. 
Du är glädjen i mitt liv.
Och jag hoppas, att vi får många lyckliga år tillsammans.
Du är mitt allt.
2009-04-10 är inget datum jag glömmer, det var då du blev en del av mitt liv.
Carry On, jag älskar dig av hela mitt hjärta <3



dåligt dåligt..

dålig uppdatering nu.. näst in till hemsk.. Men det är så mycket jag "behöver/vill" skriva om som jag egentligen inte orkar.. Gambia, carry osv. Det kommer senare. Nu kan jag iaf berätta att jag och mathilda drog ivög på en spontainius hagafest. Det var fett med najs. Älskar mthilda!! hihi <3


RSS 2.0