kemirapport, check.

Äntligen är feting-kemirapporten klar. Fast den vart nog inte så feting som Anders skulle vilja, men orkar inte skriva nå mer. Han får vara nöjd med att den är inskickad en hel dag innan sista inlämningsdag. Jag är faktidkt förvånad över mig själv, brukar jämt skicka in allting nån vecka försent eller inte göra det alls, he he.
Nu blir det antingen lite biologi plugg inför provet eller top model.. hm.. ja okej då, jag tittar väll på top model då. Svårt val det där.
Avsluar med en bild på lilla älsklingen och nytillskottet Snaige. 



Sötnöten Acke får väll också vara med då :) synd bara att han aldrig kan stå still så det blir aldrig bra kort på honom..

 


3 år!!

"Vems dag är det idag, jo idag är det elias födelsedag!" (ska läsas med melodi) Grattis lillebrorsan på 3 års dagen!! :D Och födelsedag i våran familj innebär en sjuhelsikes massa fiiikaa. Så det kommer jag göra idag, fika. muuums. Fast först står plugg på schemat.. Ska försöka skriva kemirapporten som våran älskade snygg-Anders (ha ha) ska ha in senast imorgon, så det passar nog bra om jag börjar med den nu.. men jag vill inte.. eller jo det vill jag visst, det ska bli jätte roligt! verkligen. not. Aja, har fikat att se fram emot sen och hästarna såklart. Kan förövrigt tillägga att vi har fått tillskott i stallet över sportlovsveckan. Kul med en extra box att mocka :) faaast. Snäll är hon i alla fall och jag tror Acke är nykär. hihi.
Nej nu SKA jag plugga. hejdå "vink, vink"

spontanious

Kvällen igår som skulle bli mys-chill-träffakusiner-sovatidigt-kväll utvecklades istället till en spontanfest-kväll, allt tack vare min kära kusin Anna. Så jag skyller allt på henne.. hehe. nejdå. Men det är ju tur att man är tjej så man kan flörta sig till en gratisfylla i alla fall. Eller tur och tur. heh. Kvällen/natten/morgonen kan iaf summeras ihop med 4 ord: pinsam, dryga (och då syftar jag framförallt på Filip Eriksson..)- och underbara människor. Ja det var en bra beskrivning på det hela :)
Slänger upp lite dåliga bilder också från kvällen där jag såklart är med på alla bilder eftersom jag jämt bara tar kort på mig själv med folk.. linslus eller vad. haha. 








loov <3

Fetaste kemiprovet avklarat idag på 9 fucking sidor och 85 poöng totalt.. helt galet. Tror det gick helt ok bra iaf, hoppas jag?!
Efter feting provet så var det bara flum resten av dagen och det var först när vi väntade på bussen hem som jag insåg att det faktiskt är SPORTLOV nu. sköööööööööööööööönt! men bara för att det är lov så innebär inte det att jag är pluggfri. Nejdå, jag har feting kemirapport, biologirapport, engelska uppsats, biologiprov att plugga till och ett varsit kapitel i kemi och fysik boken att göra. Så jag kommer nog att ha fullt upp, ja. Men det tar jag tag i sen. Nu ska jag bara chilla och försöka få tillbaka min hjärnkapacitet som försvann efter provet (eller ja, under också). Det blir nog inte jätte svårt med tanke på att jag hittade sändningar från Göteborg horseshow, 3 timmar världsklassig dressyr. I'm in love. Och på tal om dressyr, hästar, ridning osv ska nog jag prova att rida imorn igen efter min fina lilla krasch i måndags, hehe. Får väll se hur det går, hon har ju trots allt vilat i 4 dagar då... Men det går nog bra. kanske.
Här kommer iaf en bild på antagligen världens bästa ekipage genom tiderna Edward Gaal och Totilas. Världsrekordet 92% på en ritt, det är ganska galet bra det..




pluggeliplugg

Fin gårdag som spenderades med Kajsa, Erik, tacos, chips-morötter-gurka-dip och film. myyys!
Dagen idag har hitils varit ganska bra också. Sovmorgon, läkaren (som förövrigt inte sa nånting så det ver helt meningslöst att jag åkte dit, men aja..), 2 lektioner och sen hem vid halv 2 igen. ganska chill. men jag antar att kvällen inte blir lika chill då vi har feting kemiprovet imorn, såååå det blir väll date med kemiboken heela kvällen. mindre kul.  

...

Det går bra nu.. noooooooooot. Idag så tappade jag mitt pennfack (jätte töntigt jag vet, men är soltorgare också.. heh) i matsalens slaskhink full med dagens mindre fräscha mat. Så när jag tog upp det igen var det en stor matklump med ris, torra "kyckling" slamsor och sötsursås, som smakar som det luktar i ett gammalt instängt stall, som följde med upp. miiiiiindre kul. . . . jag fattar inte hur jag lyckas, JÄMT. Och dessutom så spräckte jag mina favorit pyjamasbyxor när jag kom hem.. vad fan gör jag för fel?! alltid är det nåt jag tappar eller nåt som går sönder.. Och som grädden på moset så värker armen som Jhskjksljdhwkjhdskjhdds....

GJhgsldkfhsidgfhasdfjlasdfhlafhnasdhfaskj

Fy fan vilken underbart jävla perfekt bra start på den här veckan. Vem var det som kraschade in i sargen på idrotten när vi åkte skridskor så axeln hoppade ur led? jo, kan det kanske vara jag.. den hoppade tillbaka på en gång som tur va. Men nu får jag inte rida på hela veckan och det innebär att jag missar göran-träningen imorn och antagligen tävlingen på söndag. fy fan va underbart perfekt jävla fitt roligt. och armen gör ont som helvetet själv och allt blev bara piss skit och helvete just nu. ingen ridning att se fram emot utan bara massa plugg och smärta.
Är det möjligt att säga upp sig från livet ett tag och komma tillbaka när allt blivit bra igen? Snälla säg att det går..

lyckad dag

FANTASTISK UNDERBAAR HÄST jag har!!!!!!!! <3333
Säsongsdebuten kunde nog inte gå så himla mycket bättre. 60,0% (kunde vart liiiite bättre dock) i LA:1 och 68,27% i LB:1 och det räckte till en 4:e placering!! :D Är så sjukt lycklig! Det känns så bra när all tid och träning som jag lagt ner börjar ge resultat!! Bara att ladda om inför nästa helg när vi ska iväg till Fagersta och rida en regional LA:4. Det kommer anatgligen gå mindre bra.. men whatever.. övning ger färdighet. ska bli grymt kul iaf :)
Och nu... BARA BAM BAM BAM BAAAAAAA.. ska jag bara kolla på film och käka ostkrokar tills jag slocknar ikväll, vilket kommer vara ganska snart. Det tycker då i alla fall jag själv att jag är värd.  

Underbaraste finaste flickan <3 och snart är det en blå-gul rosett som sitter där. I HOPE

Tääääävlingsdag




Pigg och glad tjej som beger sig ut i stallet 04.43 för att sedan åka iväg och TÄVLA (som säkert ingen som läst den här bloggen de senaste dagarna redan visste, meeeen..) Det ska bli så underbart roligt!!!
 Kvällen igår var för övrigt kul så länge den varade med trevligt folk. Kändes lite surt att åka hem från en fest 21.00.. Men är man hästmänniska så är man. Och Grattis än en gång till Emma som turning 18 idag!! :D

imorgon gäller det

1 dag kvar nu. Både jag och Carry är laddade till tuusen. Alla grejer är smörjda och putsade och skiner som aldrig förr. Borde försöka sikta på att tävla oftare så mina grejer blir smörjda nångång.. Packningen och sånt fixar jag imorgon och jag vet väll hur det kommer sluta, sån tidsoptimist som jag är. Men som alla gånger förut så intalar jag mig själv att jag kommer hinna med allt ändå utan att stressa ihjäl mig :) yeahh.....riiiiiiight...
  Men ikväll så ska jag hem till Emma Norman en sväng för hon fyller nämligen 18 imorn!!  jösses vad tiden går snabbt.. jag får nästan lite ångest, jag vill inte bli gammal och skröpplig. Hoppas jag dör innan min kropp gör det.. Nej men nu vart det negativt kände jag. POSITIVT ska det vara. Så Grattis till Emma en dag i förväg :D<3 och lycka till till mig själv imorn! heh


k-f

Kom alldeles nyss in från stallet, iskall. Så jag tänkte att jag och alfred skulle mysa lite och kolla på film. Men vad gör kattkräket? Jo han börjar bita mig och kör in klorna 5 cm (typ) i armen på mig. Tack för den du.. Men det är allafall fredag idag, får väll trösta mig med det.
Fick en bild på Alfred innan hans plötsliga raseriutbrott och han ser sådär lagomt nöjd ut, haha. men söt är han iaf


3 dagar kvar

Okej, IDAG är det 3 dagar kvar tills tävlingen. TJABA-DABA-DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. Jag börjar nästan bli lite nervös redan nu, haha. ska nog ta och lyssna på min prestations-skiva så jag inte ballar ur totalt på söndag.. Känner dock på mig att det kommer bli en ganska lång dag då jag rider första klassen 9.20, då lär jag gå upp runt 4 nånting på morgonen. kuul. Men det är så värt det!! Och andra klassen rider jag 13.30. OM det går bra där är vi inte hemma förens 5. 
ååååååååhhhhh, det ska bli såååååååååååååååååååå kul :DDDDDDDD. hihiih <3


Sjukisdag

När jag vaknade idag kände jag mig inte helt 100, så jag beslutade att stanna hemma. skönt. I vanliga fall så brukar jag göra absolut nada när jag är hemma. Men idag har det nog skett ett under. Jag gick upp kl. 9 och skrev sedan klart en kemirapport som skulle vart inne för nån vecka sen kanske. Nu har jag bara 2 rapporter till jag måste skriva, wihoo... Men dom tar jag tag i senare. Nu ska jag fixa i ordning en god och nyttig(för en gångs skull) frukost och stilla min hunger.

Slänger upp en bild på en fräsch tjej och hennes älskade kemibok också..

stallbesök

Förresten, idag när jag gick ut i stallet så bara smällde det till så fönstrena skallrade och jag trodde för ett tag att taket ramlade in. Jag vart livrädd och var nära att kissa på mig. När jag tittade upp så swischade värsta fetaste ugglan förbi alldeles ovanför mitt huvud. Den satte sig på Carrys boxvägg och vred sitt huvud mot mig och stirrade med sina mörkt gyllengula ögon rakt in i mina. Den sykade mig, som att den ville säga mig något, och för ett tag trodde jag nästan att den skulle attackera mig. Så jag backade försiktigt ut igen och då bara swischade den förbi mig och ut igen och försvann i tomma intet..
Jag tittade upp i en liten bok som pappa har vad berguv (det var en sån som va i stallet) betydde och det stod att jag skulle lita till mitt hjärta och satsa på den naturliga vägen till hälsa. Nästan skrämmande hur bra det utlåtandet passar in i mitt liv nu..

Lite fakta om berguv (tagen från wikipedia) så ni fattar hur sjukt stor den där ugglan egentligen var..:Berguven är 59–73 cm lång och dess vingspann är 138-170 cm och väger 2-4 kilo. Det finns ungefär 500 fria par i Svergie. Så fatta egentligen hur liten chansen var att den just skulle dyka upp i mitt stall. Tror det var meningen att den skulle göra det..

Slänger in en bild på en berguv också så ni får se hur den ser ut (om ni inte redan visste det) :)


rättning

Fast jag råkade visst räkna fel. det är 4 dagar tills tävlingen. det är ju bara onsdag idag. bajs.

och såhär besviken vart jag när jag insåg det..

chill-dag

Ok, det vart ändrade planer för kvällen. KajsiiGull vart sjuk så det slutade med att jag legat hemma och kollat på film själv hela dagen. Ganska skönt det också.
Och bara för att jag är sjukt taggad och laddad och kan knappt bärga mig så måste jag tala om att det är bara 3 dagar kvar nu innan första riktiga tävlingen för säsongen. wiiihoooooooooooooo :D. ointresant? jag vet.. 

morgonpigg

Klockan är nu 06.41 och jag har fixakt klart stallet, ridit en sväng på Carry och är klar för att åka till skolan. morgonpigg? nej.. men vad gör man inte för att få en ledig eftermiddag som kan spenderas med kompisar :)
och förresten så ömmar (nästan) hela min kropp efter gårdagens bravader. mindre kul.  

frisk luft och träning

Idag var det dressyrträning igen, 2 timmar den här gången. Carry var otroligt, otroligt fin! bra takt, schvung i steget, jämn bak, självbärig och allmänt underbar!.. ända fram tills galoppen.. där är det jobbigt och hon blir stark och springig. Men bara att jobba på så hon får upp styrkan igen. Och appropå styrka så har jag varken det eller ork kvar i kroppen efter dagens klassiker åkning på skridskor i skolan. 15 fucking km. ont. fy fan. aldrig mer.
Men carry gjorde i alla fall min dag idag! så jävla underbar, fan vad jag älskar dig! <3 <3

Tävling

Idag anordnade Säter en liten hopptävling som jag och Carry självklart deltog i. Vi hoppade en bana i 2 faser på 90 cm och det gick otroligt bra faktiskt! Hon var en aning pigg men vi klarade båda rundorna felfritt och slutade på en 3:e plats! Första placeringen för i år och det känns sjukt bra :D Hoppas bara att det fortsätter så..
Underbar häst jag har <3 
Och om några timmar så kommer pappa och hämtar mig och sen ska vi bege oss in till Borlänge för en buggkurs?! Haha får väll se hur det slutar.

Vart inga bilder idag så jag letade på en från i somras (eller förra sommaren) när vi tävlade :)<3

 


SOOOL <3

 Underbart fint väder idag så jag och Mathilda passade på att ta en låångpromenad. skönt. Apropå fint väder så vill jag ha SOOOOMMMMMAR och värme nuuuuuu! <3 har tröttnat på vintern. Men det är Bara 4 månader till sommar och sommarlovet igen. POSITIVT.
 Och nu borde jag väll egentligen plugga till alla dessa prov vi ska ha de kommande veckorna.. men jag känner mig själv så det kommer väll inte bli av. Dålig tjej. Jag kanske ska försöka röja upp på mitt rum istället eller kanske träna min kommande beach-2011(12,13..14?) kropp. .
 Slänger upp en sommarbild också så jag kanske får lite mer energi. SommarSommarSommar





träning



Vilken normal människa går upp halv 7 på en helg? inte många.. Det gjorde i alla fall jag idag för att åka iväg och trimma dressyr i säters ridhus på min älskling. Men det gick inte lika bra som det brukar. Så jag vet inte riktigt hur det kommer gå nästa helg när jag ska iväg och tävla.. Men det är skit samma, ska bara bli så underbart jävla kul att få komma ut och tävla igen! I´m soo
E X I T E D!!!!!!!!
Jag räknade ut lite hastigt att det är över 8 månader sen jag tävlade sist.. 5 juni 2010 hade vi våran sista tävling innan Carry blev halt i X antal månader :( Men det är över nu och hon är finare än någonsin och jag är såå gald för det :D

Bilden är på Carry efter vårat intensiva dressyrpass :)

Carry On <3

Här är då en bild på min underbara älskade häst. <ni kommer få se gaanska mycket av henne framöver <3 
Här är då en bild på min underbara häst. Ni kommer få se gaanska mycket av henne framöver <3

duktig tjej

Jag är nog den mest otekniska tjej jag känner vad gäller datorer. Men trots det lyckades jag skapa en blogg. Är förvånansvärt stolt över mig själv måste jag påpeka. Faast "man ska inte ropa hej innan man kommit över bäcken" finns det ett svensk ordspråk som heter och det ska jag nog rätta mig till nu för jag har verkligen ingen aning om hur bloggen funkar och hur man fixar header (heter det ens så?) och sånt.. Men om jag har tur kanske det sker ett mirakel och jag lär mig det?.. Men den som lever får se. 

Lite om mig själv. Jag kan nog kalla mig själv för hästälskare så jag tänkte lägga till en liten varning för alla o-hästintresserade: jag kommer antagligen skriva ganska mycket om mina hästar men framförallt mitt underbara sto, Carry On. Så om du inte gillar hästar är det här kanske ingen prio-ett blogg för dig alla dagar. För övrigt har jag ett ganska normalt(tråkigt) liv. Skolan, kompisar, träning.. Ja det var nog allt.

Hej-svejs så länge 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0